Bent u docent(e)? Kom naar het Kunstenfestivaldesarts met uw leerlingen! Met de juiste begeleiding is het uitgelezen programma van het festival toegankelijk voor kinderen en jongeren. Wij organiseren tweetalige (FR/NL) kunst-educatieve activiteiten rond voor uw leerlingen uit het middelbaar of hogere onderwijs.  

Meer info?

Neem contact op met Gaëlle Zguimi via 02 226 45 73 of per e-mail.

Traject op maat

Het liefst werken we samen met jou een traject uit op maat van jouw leerlingen. Het traject kan verschillende vormen aannemen en zowel binnen als buiten de schooltijd plaatsvinden; afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van jouw groep: een presentatie van het festival, een inleiding, een rondleiding in een expo of specifiek gebouw, een blik achter de schermen, een ontmoeting met een kunstenaar, enz.
Praktisch: We komen graag langs om samen een traject op maat te bespreken en uit te werken.

The Class – 2de generatie

Gedurende drie jaar leren de leerlingen die momenteel in het vijfde middelbaar van het Institut Sainte-Marie en het Atheneum Brussel zitten elkaar beter kennen, terwijl ze zich ook onderdompelen in de wereld van de hedendaagse kunst. Van jaar tot jaar wordt hun samenwerking intenser, om uit te monden in een project in samenwerking met de kunstenares Sarah Vanhee tijdens de editie 2021 van het festival. Tijdens dit tweede jaar van hun samenwerking hebben de twee klassen in de herfst een intense "projectweek" beleefd, onder leiding van De Veerman. In de lente en tijdens de hele duur van het festival maken de leerlingen zich vertrouwd met het oeuvre van Sarah Vanhee en met de context van het festival door samen verscheidene voorstellingen bij te wonen!


Voor en met: jongeren van het Institut Sainte-Marie (Sint-Gillis) en het Atheneum Brussel (Brussel)
Begeleidende leerkrachten: Stephanie Gheerolfs, Sébastien Marandon
Artistieke medewerksters: Flore Herman, Nadia Mharzi & Sarah Vanhee
In samenwerking met: De Veerman
Ondersteund door: Beurschouwburg, Charleroi dans
Workshopleiders projectweek: Rone Fillet, Paulo Guerreiro & Gilles Polet
Met dank aan: Daan Simons