Na de annulatie van de 25e editie van het festival in mei vorig jaar, boden we tijdens de herfst drie momenten aan om het DNA van het festival opnieuw samen te stellen. Drie eilanden van de archipel die vorm hebben gegeven aan een heel bijzondere editie die je kan (her)ontdekken, terwijl wij met veel enthousiasme duiken in de organisatie van de 26e festivaleditie. Tot in mei 2021!

Every Inside Has an Outside

04 – 08.09.2020

Dit vijfdaagse festival vond plaats in Schaarbeek (Maison des Arts, Les Halles en in openlucht). Kunstenaars en het publiek werden uitgenodigd om na te denken over de speciale tijden waarin we momenteel leven. Je kan de aftermovie met interviews met onze directie over dit waardevol moment van bijeenkomst bekijken.

The Diasporic Schools

01.10 – 01.11.2020

We nodigden zeven kunstenaars uit om in een online diaspora-context informatie uit te wisselen met een publiek van over de hele wereld zodat ze hun artistieke creaties konden voortzetten. Delen van deze ontmoetingen zijn nu beschikbaar in een publiek programma.

News From Home

26.11 – 29.11.2020

Dit derde moment, gewijd aan Brusselse artiesten, werd geannuleerd wegens gezondheidsmaatregelen. Eén project, Lecture For Every One-20 door Sarah Vanhee en tien jongeren uit Brussel, werd opgenomen in de Kaaistudio's. En één van de jongeren werd uitgenodigd om een verkorte versie van de lezing te brengen in het tv-programma De Toots Sessies dat uitgezonden werd op Canvas en Eén.